BOŻONARODZENIOWY KONKURS KULINARNY 2017-12-16  
PRZEDSTAWIAMY PROTOKÓŁ Z BOŻONARODZENIOWEGO KONKURSU KULINARNEGO

W dniu 09.12.2017 r. w ramach Jarmarku Bożonarodzeniowego w Gminnym Ośrodku Kultury w Siedlcu, odbył się konkurs kulinarny pn. „ZUPA RYBNA”. Do konkursu zgłosiło się 11 zespołów z gminy Siedlec. 
Udział wzięło:
1. KGW Wąchabno,
2. KGW Zakrzewo,,
3. KGW Jażyniec,
4. HUBY BUBY Belęcin,
5. Sołectwo Wojciechowo,
6. KGW Godziszewo,
7. KGW Tuchorza,
8. KGW Żodyń,
9. KGW Belęcin,
10. KGW Grójec Wielki,
11. KGW Siedlec,

Komisja w składzie:
- Pan Maciej Barton – szef kuchni restauracji Rządcówka, kompleksu OSTOJA CHOBIENICE , 
- Pani Honorata Tomiak – Restauracja Zielona Prowansja w Wolsztynie,
- Pani Agnieszka Kędziora – Dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury w Siedlcu,
biorąc pod uwagę smak potrawy, walory estetyczne potrawy, nawiązanie do tradycji, a także dekorację i prezentację stołu postanowiła przyznać następujące miejsca oraz nagrody pieniężne:
1. I miejsce – ex aequo KGW Grójec Wielki i KGW Siedlec - nagroda pieniężna w kwocie 400,00 zł,
2. II miejsce – KGW Jażyniec – nagroda pieniężna w kwocie 300,00 zł,
3. III miejsce – HUBY BUBY– nagroda pieniężna w kwocie 200,00 zł.
Pozostali uczestnicy konkursu zajęli IV miejsce i otrzymali nagrody pieniężne w kwocie 100,00 zł zespół.
Na tym protokół zakończono.